włoska restauracja Kraków centrum

Włosi zdają sobie sprawę z tego, jak jeść. Być może wskutek tego, że wykorzystane przez nich składniki są świeże, aromatyczne oraz solidne dla każdego. Schematyczna kuchnia włoska podąża śródziemnomorskim wzorem jedzenia – koncentruje się na prostych, naturalnych, składnikach, co czyni ją jedną z najzdrowszych kuchni na świecie. Badania podkreślają, że korzyści przepływające ze wzoru diety śródziemnomorskiej mogą obejmować poprawę utraty wagi, poprawniejszą inspekcję poziomu cukru we krwi oraz obniżenie ryzyka depresji. Włoskie jedzenie jest też rozkoszne oraz oznacza wypełnianie spiżarni potrawami, które nie wyłącznie smakują niesamowicie, ale również są całe napakowane atrybutami pobudzającymi zdrowie.

włoska restauracja w Krakowie

Zerknij na kilka poniższych elementów, jakie stanowią esencję kuchni włoskiej, napełnij kieliszek wina i gotuj!

Oliwa z oliwek
Jest to praktycznie niebezużyteczne uporządkowanie każdej włoskiej potrawy. Każde 2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, jakie spożywa się w czasie przeprowadzania diety w stylu śródziemnomorskim, ryzyko wystąpienia choroby sercowo-naczyniowej zmniejsza się o 10 procent. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest obfita w mononienasycone kwasy tłuszczowe, jak też witaminę E oraz inne zdrowe związki, które pomniejszają stan zapalny.

italian food Krakow

   

Pomidory z puszki
Świeże pomidory są idealne, jakkolwiek te z puszki mogą uczynić, że posiłek będzie przygotowany migiem – co jest niezmiernie istotne. Pomidory pomagają chronić nas przed niektórymi nowotworami, chorobami serca i osteoporozą i mogą funkcjonować jako silne przeciwzapalne związki.

Czosnek
Czosnek ma na własnym koncie długą przeszłość zagospodarowania z racji posiadanych atrybutów leczniczych. Po pierwsze, mieści związek o nazwie allicyna, który przysparza się do odprężenia naczyń krwionośnych (to naturalnie dzięki czemu krew ma prawo płynąć bez ograniczeń), powoduje powstawanie naczyń krwionośnych i zapobiega kurczeniu się płytek krwi. Związki czosnku mieszczą ze sobą jeszcze więcej korzyści: są w stanie zastopować wzrost komórek nowotworowych w celu ochrony przed rakiem i ograniczyć poziom glukozy we krwi w celu obniżenia ryzyka cukrzycy.